Èxit de participació en les Jornades Artístiques del Centre Municipal de les Arts amb l’alumnat com a protagonista

L’alumnat acomiada el segon trimestre de curs amb classes magistrals, tallers i actuacions a peu de carrer, amb motiu del Dia Mundial de de el Piano.

El Centre Municipal dels Arts ha celebrat un cicle de Jornades Artístiques dirigides a l’alumnat, amb motiu de la clausura del segon trimestre en les quals l’alumnat ha pogut gaudir de classes magistrals i tallers en les especialitats de Música, Dansa i Arts Plàstiques. Per a tancar les Jornades Artístiques, l’alumnat ha eixit al carrer per a protagonitzar l’activitat PianoArt, en la qual els pianos han pres els carrers limítrofs al centre amb motiu del Dia Mundial del Piano.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, ha mostrat la satisfacció per la celebració d’aquesta mena d’activitats: “El programa formatiu a l’aula no ha de limitar-se a les classes regulars. És clau organitzar classes amb professionals de les arts que enriquisquen el treball del Centre Municipal de les Arts”. De la mateixa manera, la directora del centre burrianense, Ana Llopis, ha mostrat la seua satisfacció per l’elevada participació de l’alumnat, ja que aquest tipus d’activitats “pot suposar un repte formatiu, però la resposta que hem rebut, ens anima a continuar treballant i apostant per activitats que impulsen el dia a dia de les classes”.

Cal esmentar que l’alumnat de l’àrea de Música (Conservatori Elemental de Música Abel Mus iEscola Municipal de Música Pasqual Rubert) han participat en un taller de respiració conscient, a càrrec d’Isabel Julià, en un taller d’improvisació musical, sota la direcció de Fran Conde, en un taller de noves tecnologies a l’aula, impartit per Xavier Piquer, i en un taller d’organologia, de la mà d’Antonio Llopis. Així mateix, l´Auditori Juan Varea ha sigut l’escenari per a un concert de percussió, en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música Alt Palància (Sogorb). A més, com a complement a les classes magistrals, les aules es van transformar en un plató de televisió per a acollir jocs tan populars com PasaPalabra.

Per part seua, l’alumnat de l´Escola Municipal de Dansa de Burriana, ha comptat amb les classes magistrals dels mestres Manuel Garzón, Fernando Bufalá i Eva Bertomeu, en l’apartat de Dansa Clàssica i Dansa Contemporània, i de Mar López, Nella Madarro i Blanca Perdiguer, en l’apartat de Dansa Espanyola i el Flamenc. Destacar l’elevada participació en les classes de Flamenc, en les quals el professor del CMA, Antonio Jumillas, va secundar amb el toc de calaix.

En l’apartat d’Arts Plàstiques, l’alumnat a comptats amb un taller de Lettering, coordinat per Amparo Saera, un taller d’il·lustració, a càrrec de Jordi Ninot, una conferència i taller ceràmic, dirigit pel ceramista Xavier Montsalvatje i un taller de bijuteria ceràmica, organitzat per Clara Martínez. A més, per a completar el programa l’alumnat ha participat en una visita guiada al
Museu de Belles Arts de Castelló per a contemplar l’exposició ;Sorolla i el renàixer de la Escola Valenciana.

Finalment en l’àrea de Jardí Artístic, els més xicotets han gaudit d’un taller de creació d’instruments musicals, amb Antonio Llopis, i d’una actuació de la companyia musical La Fusa Confusa. Tot un pla perfecte per a esprémer la creativitat.

Piano, veu i dansa als carrers de Burriana

Com a fermall d’or a les Jornades Artístiques i coincidint amb el Dia Mundial del Piano, l’alumnat ha eixit al carrer i, en diferents places, han oferit actuacions musicals en les quals el piano ha sigut protagonista. En un primer bloc d’actuacions, l’alumnat ha interpretat peces que han treballat durant aquest primer bloc de curs, mentre que en un segon bloc el piano va compartir protagonisme amb la cançó espanyola, el saxo, el baix, la percussió, la Dansa Clàssica i la Dansa Espanyola.

Les actuacions s’han anat repetint en tres punts diferents, amb la finalitat d’acostar el treball del centre als veïns de Burriana. A més, cal esmentar, que des del departament d’Arts Plàstiques han decorat un dels pianos amb l’obra “La nit estrelada” de Van Gogh.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *