Doctor Fernández Cuervo en Hospital Universitari La Plana

DJ Doctor Kraun: “La música és un complement ideal per al creixement dels xiquets i un estímul fonamental per als adults”

El Dr. Javier Fernández Cuervo és metge especialista en Medicina Interna de l’Hospital Universitari de la Plana. Comparteix la seua faceta clínica i l’atenció als pacients amb la seua passió per la música, fins al punt de ser conegut també com DJ Doctor Kraun. És la seua altra faceta vocacional.

Fernández Cuervo ens conta que la música “actua sobre el sistema nerviós i influeix sobre els diferents sistemes de l’organisme”. La música és so, ritme, melodia i harmonia i aquest conjunt d’elements “sonen i ressonen als nostres sentits”, explica fent referència a un estudi de la World Federation of Music Therapy (WFMT).

Efectes terapèutics de la música

Sabem”, comenta, “que l’art musical i, en general, qualsevol art, ens pot transportar cap a estats d’animositat elevada”, però estudis recents de la WFMT apleguen a assegurar que la música “facilita i promou processos de comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió i organització de vida, que poden correspondre’s amb necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives”. És a dir, l’art musical és una teràpia vàlida per al maneig de certes patologíes.

Fan de la música i la medicina des de fa anys, el Dr. Fernández Cuervo ens deixa clar que la formació musical és un complement ideal en el creixement dels xiquets, en el seu desenvolupament cognitiu i en la composició de la seua personalitat futura. A més, és un estímul fonamental en qualsevol etapa de l’adult, tant si està en un procés de malaltia com si no.

Anime tota la població de Borriana a sentir la música, la dansa i les arts plàstiques al Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana”, conclou.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *